Ana Sayfa
Hakkımızda
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık; eğitim kurumlarının rehberlik hizmetleri başta olmak üzere, bu hizmetlere ihtiyaç duyulan çeşitli alanlarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti verebilecek teorik ve uygulamalı bilgi ve becerilerle donanımlı uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu programdan mezun olan bireylerin dışa dönük, girişken ve empati yeteneği yüksek, kişiler arası ilişkilerde başarılı, sosyal konulara duyarlı, insanları dinlemeyi ve onlara yardım etmeyi seven, sabırlı bireyler olmaları beklenmektedir.

Programın Sağladığı Olanaklar

Programın öğrencileri Ebelik, Hemşirelik, İlköğretim Matematik Eğitimi, İngiliz Dili Eğitimi, Okul Öncesi Eğitim, Özel Eğitim ve Sosyal Hizmetler bölümleriyle çift anadal yapabilirler.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı 2018 yılından itibaren EPDAD tarafından akredite edilmiştir. Programın Makedonya ve Polonya ile ERASMUS anlaşmaları; Azerbaycan, Fas ve Kazakistan ile MEVLANA anlaşmaları bulunmaktadır. Anabilim dalının ayrıca FARABİ programı kapsamında Türkiye'deki çeşitli üniversitelerle anlaşmaları bulunmaktadır.

Akademik Personel

Anabilim dalının akademik personeli 3 profesör, 3 doçent, 1 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisinden oluşmaktadır.

Kontenjan: 50

Öğrenim süresi: 4 yıl

Puan türü: Eşit ağırlık