Ulaşım

Sakarya konumu itibariyle İstanbul, Bursa, ve Ankara illerine yakınlığı ve ulaşım imkanlarının genişliğiyle bilinmektedir. Karayolu, demiryolu, ve havayolu ile Sakarya'ya kolaylıkla ulaşılmaktadır. 

Karayoluyla ulaşım özel otobüs firmaları ya da özel araç ile sağlanmakta olup, İstanbul-Sakarya arası 148 km, Bursa-Sakarya arası 159 km, ve Ankara-Sakarya arası 305 km'dir.

Demiryolu ile ulaşım Yüksek Hızlı Tren (YHT) aracılığı ile sağlanmakta olup, Sakarya ili Arifiye ilçesinden hareket etmektedir. YHT ile İstanbul-Sakarya arası 50 dakika, Eskişehir-Sakarya arası 1 saat 15 dakika, Ankara-Sakarya arası 2 saat 45 dakika sürmektedir. 

Havayolu ile ulaşım ise İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, ve Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı üzerinden gerçekleşmektedir. İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından Türkiye'nin birçok iline uçuş yapılmakla birlikte, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'ndan sadece Trabzon-Kocaeli illeri arasında uçuş gerçekleşmektedir. 

Eğitim Fakültesi Hendek kampüsümüzün hem bağlı olduğu Sakarya iline hem de çevre il ve ilçelere birçok ulaşım imkanı bulunmaktadır. Hendek-Sakarya arası 36 km olup, ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır. Sakarya Belediyesi otobüsleri ile hem şehir içi hem ilçeler arası ulaşım Kart 54 ulaşım kartı ile sağlanmakta olup, belediyenin otobüs saatlerini belediyenin websitesinden ya da SBB Mobil uygulamasındaki Sakus portalından akıllı telefon ya da tabletleriniz araclığı ile takip edebilirsiniz.

Aynı zamanda Hendek Belediyesi'nin Sakarya Üniversitesi Hendek Kampüsü ve Serdivan Esentepe Kampüsü arasında ücretli servis uygulamaları vardır. Servisler Hendek Rasimpaşa Merkez Cami üst tarafı Opet karşısından hareket etmekte olup, saatleri aşağıdaki şekildedir:

Servis Saatleri

Hendek-Esentepe istikameti, 08:00, 10:30, 13:30, 16:00

Esentepe-Hendek istikameti, 09:00, 11:30, 14:30, 17:30